Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Wat zijn de kosten voor e-commerce foto’s

E-commerce foto’s zijn foto’s die je echt nodig hebt van je product om het via een webshop te verkopen. Zonder goede e-commerce foto’s heb je geen online verkopen. In deze blog neem ik je mee welke e-commerce foto’s we maken en wat de kosten ervoor zijn.

This blog is also available in English

Wat zijn e-commerce foto’s.

Ik verwacht dat als je deze blog hebt gevonden je al weet wat e-commerce afbeeldingen zijn. Maar om het nog wat te verduidelijken, wat zijn e-commerce afbeeldingen? Een e-commerce afbeelding is een foto van een product geplaatst op een egale achtergrond, meestal wit en/of transpart die de voorkant, achterkant en soms een detail of unieke eigenschap van jouw product laat zien.

Welke soort e-commerce foto’s maken wij.

Zoals ik je eerder heb verteld, worden de meeste e-commerce afbeeldingen genomen op een witte achtergrond. Om op te vallen, kun je echter ook een andere achtergrond of ander licht kiezen.
Zelf ben ik dol op e-commerce foto’s die een ander soort licht of achtergrond gebruiken, omdat je met die afbeeldingen je eigen unieke smaak kunt laten zien. Als je je producten op een extern platform zoals Amazon, Bol.com wilt verkopen, wordt een gekleurde achtergrond helaas niet geaccepteerd omdat ze richtlijnen hanteren waar je je aan moet houden. Maar als je de afbeeldingen wilt verkopen in je eigen winkelomgeving, kun je wat creatiever zijn en wat meer aandacht trekken met een e-commerce afbeelding die wat anders is (of met een sfeerproduct beeld, maar daar laten meer over)

Voorbeelden van e-commerce beelden.

Wat zijn de kosten van e-commerce foto’s?


Natuurlijk variëren de kosten van e-commerce afbeeldingen per fotograaf, maar hier is een overzicht van wat wij aanbieden en tegen welke kosten. Per afbeelding vragen wij €12,50 excl. btw. Dit is inclusief het schoonmaken van het product en het leveren zonder achtergrond.

De kosten:

€12.50 per foto.

Wat zit er in deze prijs?

  • Geen minimale afname
  • Het schoonmaken van het product zowel op set als achteraf in de nabewerking. + Het uitsnijden van het product.
  • Geen kosten voor het opbouwen van de set.
  • Zachte of harde belichting. Hierin kunnen we je natuurlijk ook adviseren.
  • De vrijheid om een achtergrond uit onze studio te kiezen (of als je een specifieke (hex) kleur wilt kunnen we deze ook bestellen voor een meerprijs.)
  • De beelden worden geleverd met WeTransfer Pro, geen gedoe met meerdere linkjes.

Hoe gaan we te werk?

Je kunt de producten naar ons opsturen via de post of ze naar onze studio in Deventer brengen. We geven er de voorkeur aan dat je twee exemplaren van elk product stuurt, zodat we een tweede optie hebben als er bijvoorbeeld een krasje op een van de items zit of het label niet recht zit (soms moeten we nog steeds de magie van Photoshop gebruiken), maar alles wat we op set kunnen oplossen is natuurlijk mooi meegenomen.

Combineer het met creatieve beelden.

Om het product in actie te laten zien, kunnen creatieve beelden van pas komen. Dit kan zowel betrekking hebben op hoe je het product gebruikt, of door ze bijvoorbeeld te fotograferen met ingrediënten zoals in de bovenstaande afbeelding. Deze afbeeldingen zijn aantrekkelijker voor Instagram, Pinterest of je algehele marketing. Maar je wilt altijd beginnen met een schone afbeelding. Omdat creatieve afbeeldingen een andere prijs hebben, omdat ze meer tijd en meer gepland moeten worden.

Wil je een blogpost hebben over wat creatieve beelden voor je product kunnen doen en wat de prijzen van die beelden zijn? Laat het me weten in de comments. En als je dit leest voordat die post online staat, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

We hopen snel met je samen te werken!

Hopelijk hebben we je wat meer inzicht gegeven in e-commerce beelden, en we hopen dat je enthousiast bent geworden om met ons samen te werken!

Wil je meer voorbeelden zien? Neem een kijkje op https://studiotaupe.com

Leave a comment

© Studio Taupe | 2022 – 2024.
All Rights Reserved.