Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Het Fotografie Jaaroverzicht 2023

Sinds 2018 maak ik elk jaar een jaaroverzicht van de fotografie die ik heb gedaan. Sinds 2023 zijn we natuurlijk over gegaan naar Studio Taupe. Maar het leek mij ontzettend leuk om deze traditie te blijven doen. Ik neem je mee in de shoots die we in 2023 hebben gedaan.

This post is also available in English.

2023 was een langzaam jaar vergeleken met 2022 en 2021. Inmiddels is Corona weer geschiedenis, maar is alles wel een stuk duurder geworden dan daarvoor. Dat was iets wat ik, en vele fotografen met mij ervaarde. Mensen hadden fotografie wat meer op de achtergrond, en deden minder shoots dan voorheen. Gelukkig ging het aan het einde van het jaar een stuk beter en werd alles weer wat normaler. Benieuwd wat we in 2023 hebben geschoten?

01. Januari

In januari shooten we voor Cursed Cosmetics. Een cosmetica merk van youtuber Jessie Maya. Ze had ons benadert voor het fotograferen van pack shots en creatieve beelden. Haar doel was om op 14 februari (Valentijnsdag) live te gaan, dus vandaar de hartjes in de sfeershoot. Ook werden ook benaderd door een content bureau voor een testshoot van haarextensies. Deze shoot was op locatie, maar toch dichter bij huis dan gedacht. Namelijk de straat tegenover ons huis. Nooit geweten dat daar een studio zat, des te leuker.

02. Februari

Februari was voornamelijk gefocust op het fotograferen en retoucheren van beddengoed, van dekbedden tot hoeslakens. Zowel op locatie als in de studio. Het was superleuk om te doen, maar ik kan je niet aanraden om 10/15 keer per dag je bed te verschonen. Onze ruggen deden super veel zeer na deze shoot dagen. Ze waren superblij met de resultaten. Alleen een nadeel, we werkte in een daglicht studio, maar de dagen dat we er waren was het superslecht en donker weer. Gelukkig is studio verlichting m’n tweede natuur, dus hadden we geen last van dat het zo donker was en hebben we de sfeer gecreëerd met kunst licht.

03. Maart

In maart kwam Artistique uit met een nieuw product, waar wij alle marketing fotografie voor hebben gedaan. (Pack shots, Sfeerbeelden en de Campagne shoot)

04. April

In april hebben we een locatie shoot gedaan in België, omdat de omgeving daar meer verandert en daardoor meerdere toffe plekjes heeft, zoals rotsen, riviertjes en heuvellandschap. Maar volgende keer zou ik de shoot meer richting mei/juni doen, omdat er dan meer groen aan de bomen zit. Maar het was wel leuk om weer eens een locatie shoot te doen!

05. Mei

In mei deden we pas onze tweede portfolio shoot van het jaar. De beelden had ik ingestuurd voor publicatie. De beelden zijn gepubliceerd in het magazine van Lucy’s. Het was een shoot die we snel hadden gepland waardoor we geen tijd hadden om een styliste te regelen. Maar we zijn allemaal blij met hoe de beelden zijn geworden. Ook moesten we in mei zelf eraan geloven en was het weer tijd voor nieuwe portretten van ons zelf. Met een toetsenbord op schoot en de camera op statief hebben we weer nieuwe beelden geschoten voor op de About the team pagina op de website.

06. Juni

07. July

Juli bestond voornamelijk uit pack shot fotografie, maar ook uit het maken van creatieve beelden voor Artistique. Sommige van hun producten hadden al een langere tijd geen fotografie meer gehad en waren toe aan nieuwe sfeerbeelden. Dus deze hebben ze aan ons geleverd en ons volledig losgelaten in het maken van nieuwe beelden.

08. Augustus

In augustus hebben we voornamelijk gefotografeerd voor memorabels. In het verleden hebben we diverse fotografie voor het bedrijf van haar moeder gedaan. Nu hebben ze een eigen sieradenlijn en daarvoor hebben wij alle fotografie verzorgd; pack shots, sfeerbeelden en de campagne fotografie met de modellen. De campagne hebben we geschoten in de Hollandsche Manage in Amsterdam. Ook hebben we gefotografeerd voor de 2024 Kalender voor Artistique.

09. September

September bestond ook weer uit het fotograferen van veel beddengoed. Waar we in februari alle andere dekbedden hadden geschoten kwamen ze nu uit met een kindercollectie. We hebben dezelfde sfeer doorgezet (alleen af en toe met een knuffeltje hier en daar) deze keer alleen in onze studio. De shoot hebben we in onze studio gedaan, voordeel daarvan is natuurlijk dat we alles kunnen laten liggen en de volgende dag door gaan of een uurtje extra werken.

10. Oktober

Oktober was de maand die in teken stond van Sinterklaas. Ik heb ongeveer 4 weken op locatie door gebracht om de Sinterklaas en kerst beelden voor Hema te retoucheren. Heel leuk om te doen, en de beelden weer terug te zien in de etalage van de Hema. Ook heb ik voor LeRine gefotografeerd. Ze is barista en ik heb vorig jaar een cursus bij haar gevolgd. Nu zijn we ongeveer dezelfde leeftijd en we zijn beide natuurlijk ondernemer, dus we hebben nog regelmatig contact. Toen ze haar Home Collectie lanceerde vroeg ze ons dan ook om het te fotograferen, superleuk! Als het goed is gaan we in 2024 nog vaker samenwerken.

11. November

November is altijd een drukke maand. We waren benaderd om een shoot te doen voor een magazine voor Geen Bluf, een make-up Agency. In het verleden hebben we al vaak met hun samen gewerkt en we vonden het een hele eer dat ze ons vroegen. We staan zelf ook in het magazine met een interview. We hebben zowel een shoot gedaan voor de eigenaresse en een creatieve portfolio shoot voor achter ons interview.

In dezelfde week hebben we pack shots en een lookbook gefotografeerd voor Tied Ends, het merk van onze vriendin en styliste Dominique. Ze verzorgde de styling voor Geen Bluf en ze had zelf nog fotografie nodig dus besloten we het te combineren. Dus op donderdag hadden we de shoot met de eigenaresse van Geen Bluf op Vrijdag de portfolio shoot en op zaterdag de Lookbook shoot.

Zondag moest ik ook gelijk weer aan de bak om de beelden voor Trendvision aan te leveren, zodat deze nog op tijd konden worden geüpload voor Trendvision.

12. December

Hopelijk hebben jullie genoten van alle beelden die we in 2023 hebben geschoten!
Zoals je kan zien hebben we drukke en maanden met wat minder shoots gehad. Voor 2024 hopen we weer veel merken te mogen helpen met fotografie en beeldbewerking. Het was supertof om all de shoots te doen en ik kan niet wachten wat 2024 gaat brengen!

Mocht je nog op zoek zijn naar een fotograaf en/of beeldbewerker voor 2024, dan hoop ik dat je aan me zult denken voor je volgende project!

De beste wensen voor 2024 en hoop je in 2024 weer te zien op de blog!

Volg je me al op Instagram?

x Jasmijn

Leave a comment

© Studio Taupe | 2022 – 2024.
All Rights Reserved.